URINO DOG

s

Indikacije:

Dodatak ishrani za pse  sa infekcijama donjih urinarnih puteva – akutne, hronične i rekurentne upale. Preporučuje se i u pri postojanju kristalurije i mokraćnog kamenja, kao i posle kateterizacije i operativnog uklanjanja mokraćnog kamenja. Preparat je namenjen za očuvanje normalne funkcije urinarnog trakta.

Pakovanje:

30 tableta

Sastav:

Ekstrakt  brusnice (Vaccinum macrocarpon) – Proanthocyanidins 200 mg

Proatocijanidini su snažni, prirodni antioksidanti koje dobijamo ekstrakcijom iz severnoameričke brusnice. Takođe, pomažu da se umanji vezivanje nekih bakterija za zid mokraćne bešike.

Glukozamin sulfat – 150 mg

Glukozamin sulfat je derivat glukozamina koji se dobija iz egzoskeletona rakova, a stimuliše sintezu glikozaminoglikana (GAG), koji štite osetljivi urotelijum i sprečavaju bakterije da se vezuju za urotelijalne ćelije.

D-manoza – 100 mg

D-Manoza je prirodni prosti šećer koji se uspešno primenjuje u lečenju urinarnih infekcija izazvanih E. colii drugim bakterijama koje se udružuju sa njom (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella). Polisaharidni molekuli prekrivaju epitel bešike, i na njih se svojim površinskim izraštajima kače bakterije E. coli i iniciraju infekciju. U prisustvu D-Manoze u bešici, bakterije se svojim izraštajima kače za molekule D-Manoze i formiraju komplekse koji se izbacuju sledećim ispiranjem.

Dodatak:

Magnezijum stearat

 

Doziranje:

1 tableta dnevno na 10 kg TM. Ili prema savetu veterinara.

Uputstvo za upotrebu:

Za oralnu upotrebu. VETAProURINO DOG  tablete davati cele ili izdrobljene, pomešane u malu količinu hrane. Davati koliko dugo je potrebno ili prema savetu veterinara.

Čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati van domašaja dece. Samo za upotrebu kod životinja.

Rok upotrebe: naznačen na pakovanju.

Proizvođač: Veterinarstvo doo, Milana Predića 20, 11000 Beograd