URINO CAT

d

Indikacije:

Dodatak ishrani za mačke sa infekcijama donjih urinarnih puteva – akutne, hronične i rekurentne upale. Preporučuje se i u pri postojanju kristalurije i mokraćnog kamenja, kao i posle kateterizacije i operativnog uklanjanja mokraćnog kamenja. Preparat je namenjen za očuvanje normalne funkcije urinarnog trakta.

Pakovanje:

30 kapsula

Sastav:

Extract medveđeg grožđa (Uva ursi) – Arbutin 100 mg

Arbutin se u urinarnom traktu pretvara u hidrokinon. Hidrokinon je moćan antiseptik koji se bori protiv infekcija urinarnog trakta.

 

D-Manoza  80 mg

D-Manoza je prirodni prosti šećer koji se uspešno primenjuje u lečenju urinarnih infekcija izazvanih E. colii drugim bakterijama koje se udružuju sa njom (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella). Polisaharidni molekuli prekrivaju epitel bešike, i na njih se svojim površinskim izraštajima kače bakterije E. coli i iniciraju infekciju. U prisustvu D-Manoze u bešici, bakterije se svojim izraštajima kače za molekule D-Manoze i formiraju komplekse koji se izbacuju sledećim ispiranjem.

Glukozamin sulfat (Glucosamin sulfate) – 70 mg

Glukozamin sulfat je derivat glukozamina koji se dobija iz egzoskeletona rakova, a stimuliše sintezu glikozaminoglikana (GAG), koji štite osetljivi urotelijum i sprečavaju bakterije da se vezuju za urotelijalne ćelije. Glukozamin sulfat takođe ima i antiimflamatorna svojstva.

Doziranje

1 kapsula dnevno na 5 kg TM. Ili prema savetu veterinara.

 

Uputstvo za upotrebu:

Za oralnu upotrebu. Kapsulu možete dati celu ili je možete otvoriti i sadržaj umešati u hranu.

r

Davati koliko dugo je potrebno ili prema savetu veterinara.

Obezbedite dovoljne količine čiste pijaće vode svom pacijentu ili ljubimcu tokom čitavog dana.

Čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati van domašaja dece.

Samo za upotrebu kod životinja.

Rok upotrebe: naznačen na pakovanju.

Proizvođač: Veterinarstvo doo, Milana Predića 20, 11000 Beograd