SKIN & FUR

j

Opis:

Dodatak ishrani za pse i mačke sa problemima na koži (suva, crvenilo, svrab, perutanje, opadanje dlake, loše krzno). Za unapređenje zdravlja kože i krzna.

Pakovanje:

60 kapsula

Sastav:

Ω – 3 masne kiseline 250 mg / g

Visoke doze esencijalnih masnih kiselina pogoduju svakoj ćeliji tela, pa i ćelijama kože u lečenju pruritične kože. Omega 3 masne kiseline hidriraju kožu i bore se protiv crvenila, suvoće i svraba, mogu pojačati rast krzna i ubrzati zarastanje rana.

Vitamin C 75 mg / g

Vitamin C (L–askorbinska kiselina) je snažan antioksidans koji može ojačati prirodnu odbranu tela. Najznačajnija uloga ovog vitamina je održavanje kolagena, proteina neophodnog za stvaranje kože, ligamenata i kostiju. Takođe, pojačava proizvodnju T-ćelija što pomaže u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija i nekih alergija. Vitamin C je naročito koristan za životinje sa hroničnim oboljenjem, alergijom ili dermatitsom. Preporučuje se dodatak vitamina C za ublažavanje oksidaivnog stresa i upale. Vitami C je  važan fiziološki antioksidans, koji može da regeneriše druge antioksidanse u telu, uključujući α-tokoferol (vitamin E).

Kvercetin (Styphnolobium japonicum suvi ekstrakt) 50 mg / g

Kvercetin je bioflavoniod, vrsta fitonutrijenta koji se proizvodi u nekoliko biljaka. Ima protivuplalna, antioksidativna i antihistaminska svojstva. Kvercetin se može koristiti za smanjenje ili uklanjanje alergijskih reakcija jer suzbija oslobađanje histamina iz mastocita. To može koristiti psima i mačkama sa sezonskim alergijama koje izaziva životno okružrnje, psima i mačkama sa čestim infekcijama uha i kožnim infekcijama, psima sa tumorom mastocita, mačkama sa stomatitisom (alergija na zubni plak).

Likopen (Solanum lycopersicum voćni ekstrakt) 50 mg / g

Likopen je karotenoid – prirodni pigment koji nekim biljkama (npr. Paradajzu) daje crvenu boju. Pomaže u balansiranju pH kože i regulisanju sebuma i moćan je antioksidans koji pomaže u sprečavanju propadanja kolagena. Ovaj antioksidans deluje i na uklanjanje slobodnih radikala.

Kalcijum – D – Pantotenat 25 mg / g

Kalcijum pantotenat je kalcijumova so u vodi rastvorljivog vitamina B5, koji je sveprisutan u biljkama i životinjskim tkivima, a ima antioksidativna svojstva. Pantotenat je komponenta koenzima A (CoA) i deo vitamina B2. Vitamin B5 je faktor rasta i neophodan je za različite metaboljičke funkcije, uključujući metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masnih kiselina. Ovaj vitamin je takođe uključen u sintezu lipida, neurotransmitera i hemoglobina.

Piridoksin hidrohlorid 25 mg / g

Piridoksin hidrohlorid je izvor esencijalnog vitamina B – kompleksa Piridoksina. Predstavlja važnu komponentu enzima koji su potrebni za metabolizam proteina u organizmu. Osim izgradnje mišića, izuzetno  je važno da pomognete vašem ljubimcu da izgradi proteinske strukture kao što su dlaka, nokti, enzimi i hormoni rasta.

Niacin 25 mg / g

Niacin je vitamin rastvorljiv u vodi koji je neophodan za metabolizam energije. Glavnu funkciju ima u koenzimskim oblicima nikotinamida, NAD i NADP. Koenzimi NAD i NADP su posebno važni u metaboličkim reakcijama koje vašem ljubimcu daju energiju. Deluju u reakcijama koje su od presudnog značaja za normalan integritet tkiva, posebno za kožu, gastrointestinalni trakt i nervni sistem.

Biotin 20 mg / g

Biotin je vitamin B kompleksa, rastvorljiv u vodi. Poznat je i kao vitamin H. Jedan je od najvažnijih nutrijenata u telu. Biotin je veoma značajan u održavanju zdrave kože i kose, a ima važnu ulogu i u rastu, varenju, stvaranju mišića i iskorišćavanju glukoze kao energije. Neophodan je u procesu sinteze masnih kiselina i važan je za održavanje zdrave kože, dlake i noktiju.

Koenzim Q10 15 mg / g

Koenzim Q10 pomaže u kontroli protoka kiseonika u ćelijima. Takođe deluje kao antioksidans, smanjujući oštećenja ćelija prouzrokovanih slobodnim radikalima. Dodavanje Koenzima Q10 psima i mačkama se preporučuje u raznim tretmanima ili sprečavanju kognitivne disfunkcije povezane sa godinama, smanjene funkcionalnosti imunog sistema i bubrežnih bolesti.

β – Karoten 15 mg / g

Zaštita od reaktivnih vrsta kiseonika, ostavrena gašenjem singlet kiseonika i pobuđenih stanja fotosenzibilnih molekula, kao i čišćenjem slobodnih radikala, jedna je od glavnih bioloških funkcija β- karotena i drugih karotenoida. Beta – karoten povećava nivo antitela u krvi, što pomaže psima i mačkama da se bore protiv bolesti i infekcija. Kada se β – karoten pretvori u vitamin A, utiče na poboljšanje vida, zdravlje kože i dlake.

Melatonin 1.5 mg / g

Melatonin je hormon koji u telu sintetiše epifiza. Ovaj hormon može da poboljša stanje dlake zbog čega se melatonin koristi za lečenje ciklusa dlake i zaustavljanja alopecije (ciklične slabinske alopecije i neinflamatorne alopecije – pattern baldness). Efekat melatonina da inhibira lučenje luteinizirajućeg hormona i hormona koji stimuliše folikule je razlog zbog koga je koristan i kod nekih neobičnih alopecija „endokrinog tipa“ kod pasa, kao što je Alopecija X.

Vitamin B12 650 µg / g

Kobalamin (vitamin B12) pomaže u regulisanju proizvodnje pigmenta u koži i u metabolizmu proteina, što podstiče rast zdravih ćelija kože i pomaže obnavljanju oštećene kože.

Folna kiselina 650 µg / g

Folna kiselina je veoma dobra za kožu, jer pomaže poboljšanje protoka krvi. Zdrava cirkulacija pomaže razvoj zdrave kože. Folna kiselina ima i antioksidativno dejstvo te predstavlja zaštitu kože od slobodnih radikala.

Uputstvo za upotrebu: 1 kapsula dnevno, za do 15 kg TM, ili po preporuci veterinara. Kapsulu možete otvoriti i sadržaj umešati u hranu.

r

Čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati van domašaja dece. Samo za upotrebu kod životinja.

Rok trajanja: označen na ambalaži.

Proizvođač: Veterinarstvo d.o.o., Milana Predića 20, 11000 Beograd, Srbija