IMMUNOXANTIN

j

Opis:

Dopunska hrana namenjena psima i mačkama, za jačanje ćelijskog i humoralnog nespecifičnog imuniteta koji je važan za borbu protiv virusa, bakterija i malignih ćelija. Može se davati svim starosnim kategorijama pasa i mačaka koje su u riziku ili pate od bakterijskih ili virusnih infekcija, obolelim od raka, ženkama u graviditetu koje će imunitet preneti na potomstvo.

Pakovanje:

50 kapsula

Sastav:

β – Glukan 200 mg / g

Najmoćnije sredstvo za zaštitu i jačanje imuniteta. β -1,3 / 1,6-glukan je jedna od najpoznatijih supstanci za imuno-stimulaciju koja je u širokoj upotrebi kod pasa i mačaka. Povećava nivo IgA i IgG, ima direktno antimikrobno dejstvo i povećava efikasnost vakcinacije. Studije dokazuju da upravo beta glukan uspešno izgrađuje obrambeni sistem protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitskih i drugih uzročnika bolesti koji potom posledično stvara vrlo snažnu imunološku reakciju u telu. Obrambene ćelije su 7 puta aktivnije nakon aktivacije beta glukanom.

 

Echinacea purpurea 200 mg / g

Ehinacea je najpoznatija po svojoj moći da pojača imunitet, što joj omogućavaju različiti sastojci (na primer flavonoidi, esencijalna ulja, polisaharidi i drugi) koji se nalaze u samoj biljci. Svi ti sastojci deluju sinergistički i na različitim nivoima kao pomoć pojačanju imuniteta i podrška otpornosti prema bolestima u organizmu. Dodatno, Ehinacea ima i protivupalna i antimikrobna svojstva.

Vitamin C ( L – Askorbinska kiselina ) 100 mg / g

 

Vitamin C pojačava imunitet pomažući belim krvnim zrncima da deluju efikasnije, jačajući odbrambeni sistem kože i pomažući brže zarastanje rana. Snažan je antioksidant, te smanjuje rizik od nastanka hroničnih bolesti.

 

Cink oksid 50 mg / g

 

Cink je izuzetno značajan jer učestvuje u gotovo svim biološkim procesima i jer predstavlja kofaktor za  preko 300 enzima koji kontrolišu vitalne procese. Bez cinka organizam ne može da se brani (stimuliše nastanak odbrambenih molekula u organizmu), on učestvuje u sintezi DNK, u proizvodnji spermatozoida, antioksidativnom delovanju, jer štiti telo od slobodnih radikala, pospešuje zdravlje kostiju i zuba i smanjuje rizik od raznih degenerativnih promena.

 

Astaxanthin 5 mg / g

Astaksantin je karotenoid sa snažnim antioksidativnim svojstvima, poboljšava mitohondrijalnu funkciju kod pasa i mačaka, bori se protiv oksidativnog stresa i oštećenja od slobodnih radikala. Astaksantin deluje i protivupalno, poboljšava zdravlje očiju, zglobova, srca i pomaže u prevenciji i borbi protiv ćelija raka.

Uputstvo za upotrebu:

1 kapsula dnevno (za do 10 kg TM) ili prema savetu veterinara. Kapsulu staviti duboko, na koren jezika ljubimcu ili je možete otvoriti i sadržaj umešati u hranu.

r

Čuvati na temperaturi do 25 ° C, zaštićeno od svetlosti i vlage. Čuvati vam domašaja dece.

Samo za upotrebu kod životinja.

Upotrebljivo do: Označeno na pakovanju.

Proizvođač: Veterinarstvo doo, Milana Predića 20, 11000 Beograd, Srbija