IMMUNO

Indikacije:

Dodatak ishrani namenjen psima i mačkama za jačanje ćelijskog i humoralnog nespecifičnog imuniteta koji je važan za borbu protiv virusa, bakterija i malignih ćelija. Može se davati psima i mačkama koji su pod rizikom ili već boluju od bakterijskih ili virusnih infekcija, kod vrlo mladih ili starih jedinki, kod pasa obolelih od raka, kod gravidnih životinja koje će preneti imunitet na potomke. 

Pakovanje:

60 kapsula

Sastav:

β-glukan i Manan-oligosaharidi 500 mg/g

Najsnažnije sredstvo za zaštitu i jačanje imuniteta. β-1,3/1,6-glukan je jedna od najpoznatijih supstanci za imuno-stimulaciju koji je u širokoj upotrebi kod pasa i mačaka. Povećava nivo IgA i IgG, ima direktno antimikrobno dejstvo i povećava efikasnost vakcinacije. Studije dokazuju da upravo beta glukan uspešno izgrađuje obrambeni sistem protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitskih i drugih uzročnika bolesti koji potom posledično stvara vrlo snažnu imunološku reakciju u telu. Obrambene ćelije su 7 puta aktivnije nakon aktivacije beta glukanom.

Dodatak:

Vitamin C 100 mg/g

Vitamin C pojačava imunitet pomažući belim krvnim zrncima da deluju efikasnije, jačajući odbrambeni sistem kože i pomažući brže zarastanje rana. Snažan je antioksidant, te smanjuje rizik od nastanka hroničnih bolesti.

Folna kiselina 0.5 mg/g

Folna kiselina ili vitamin B9, povoljno utiče na metabolizam, rad kardiovaskularnog sistema, nervnog sistema, pomaže protiv anemije, znatno usporava procese starenja.

Cink oksid 10 mg/g

Cink je izuzetno značajan jer učestvuje u gotovo svim biološkim procesima, jer predstavlja kofaktor za  preko 300 enzima koji kontrolišu vitalne procese. Bez cinka organizam ne može da se brani (stimuliše nastanak odbrambenih molekula u organizmu), on učestvuje u sintezi DNK, u proizvodnji spermatozoida, antioksidativnom delovanju, jer štiti telo od slobodnih radikala, pospešuje zdravlje kostiju i zuba i smanjuje rizik od raznih degenerativnih promena.

Doziranje:

1 kapsula dnevno na 15 kg TM. Preko 15 kg TM – 2 kapsule dnevno.

Uputstvo za upotrebu:

r

Kapsule se mogu otvoriti i sadržaj se može dati životinji direktno u usta ili sipati preko hrane.

Čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati van domašaja dece. Samo za upotrebu kod životinja.

Rok upotrebe: naznačen na pakovanju.

Proizvođač: Veterinarstvo doo, Milana Predića 20, 11000 Beograd