HEPATOSIL ADVANCED

N

Opis:

Dopunska hrana za pse i mačke koja pomaže u podržavanju rada jetre, u slučajevima zatajenja ili disfunkcije. Doprinosi obnovi i zaštiti hepatocita, ubrzavanju regeneracije jetre i ubrzavanju oporavka normalne funkcije jetre.

Pakovanje:

30 tableta

Sastav:

Silimarin 250 mg

Silimarin je mešavina tri materije (silikristin, silidionin i silibinin) izolovane iz semenki i korena biljke Sikavice (Silybum marianum). Silimarin posebno štiti jetru od toksina (na primer od toksičnog dejstva lekova i teških metala), aktivira sintezu proteina i podstiče rast novih ćelija jetre da bi zamenile one koje su oštećene i mrtve. Sikavica deluje i jako antioksidativno (uništava slobodne radikale) i protivupalno.

L-Ornitin-L-aspartat (LOLA) 50 mg

L-ornitin-L-aspartat (LOLA) smanjuje nivo amonijaka u krvi stimulišuću sintezu uree i glutamina.

S-adenozilmetionin (SAMe) 45 mg

SAMe povećava prirodno lučenje glutationa u telu. Glutation je moćan antioksidans koji štiti ćelije jetre od toksina i ćelijske smrti. Suplementacijom SAMe pomaže u zaštiti i održavanju funkcije jetre.

Artičoka – 5% suvi ekstrakt 40 mg

Suvi ekstrakt Artičoke ima tri aktivna sastojka: cinarin, luteolin i hlorogenu kiselinu, koji služe kao pre- i probiotik za pomoć varenju, kao antioksidans koji podržava jetru i kao holagog i holeretik za podršku bilijarnom sistemu i dobrobiti jetre.

Vitamin E 20 mg

Vitamin E (α – tokoferol) je vitamin rastvorljiv u mastima koji može da ima višestruko korisno dejstvo kod pacijenata sa oboljenjem jetre, uključujući antioksidativne, protivupalne i antifibrotičke efekte. Vitamin E deluje kao antioksidans vezan za ćelijsku membranu.

Magnezijum stearat

Uputstvo za upotrebu:

Psi: 1 tableta na 10 kg TM dnevno. Mačke: ½ tablete na 5 kg TM dnevno. Ili prema savetu veterinara.

Prisustvo hrane smanjuje apsorpciju SAMe, zbog čega tablete treba davati na prazan stomak, najmanje sat vremena pre hranjenja. Ako gladovanje nije moguće, HEPATOSIL ADVANCED tablete treba davati 30 minuta nakon obroka.

Tabletu možete dati celu ili je izmrviti i pomešati sa malom količinom hrane.

Čuvati na temperaturi do 25° C. Čuvati van domašaja dece. Samo za upotrebu kod životinja.

Rok upotrebe: Označen na pakovanju.

Proizvodi: Veterinarstvo d.o.o., Milana Predića 20, 11000 Beograd, Srbija