CARDIO

Indikacije:

Dodatak ishrani namenjen psima kao podrška normalnoj funkciji kardiovaskularnog sistema.

Pakovanje:

60 tableta

Sastav:

L-carnitine tartrate (including L-carnitine) 150 mg

L-karnitin je amino kiselina koju organizam koristi za pretvaranje masti u energiju. Srčana oboljenja, posebno dilatativna kardiomiopatija pasa, su glavna indikacija za suplementaciju L-karnitina.

Taurine 150 mg

Taurin je aminokiselina koja je neophodna za zdravlje srca.

Coenzyme Q10 30 mg

Koenzim Q10 je esencijalna komponenta mitohondrija, koje su delovi ćelije koji proizvode energiju iz kiseonika. Stoga je, Coenzyme Q10 posebno važan za funkcije organa sa velikom potražnjom za kiseonikom, uključujući srce i mozak.

Vitamin E 50 mg

Vitamin E kao antioksidant pomaže da se neutrališu slobodni radikali i time smanji razaranje izazvano slobodnim radikalima. Studije su pokazale da psi sa dilatativnom kardiomiopatijom ili mitralnom bolešću imaju disbalans između proizvodnje slobodnih radikala i količine antioksidantne zaštite. Zbog toga je preporučeno da ishrana pasa sa srčanim oboljenjima bude obogaćena antioksidantima.

Magnesium 100 mg

Magnezijum je važan mineral za psa sa hroničnom srčanom insuficijencijom. Nedostatak magnezijuma može pogoršati potencijalne nuspojave srčanih lekova i može izazvati druge probleme kao što su slabost mišića i srčane aritmije.

Dodaci:

Minerali

Doziranje:

1 tableta 2 puta dnevno na 15 kg TM. Ili prema savetu veterinara.

Uputstvo za upotrebu:

Tablete davati kroz porcije hrane, 1 tableta u 1 obroku. Voda treba da bude dostupna u svako vreme, u slobodnim količinama.

Čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati van domašaja dece. Samo za upotrebu kod životinja.

Rok upotrebe: naznačen na pakovanju.

Proizvođač: Veterinarstvo doo, Milana Predića 20, 11000 Beograd