CALMATONIN

f

Opis:

Dodatak ishrani namenjen pružanju podrške psima koji pate od anksioznosti ili fobija.

Pakovanje:

60 kapsula

Sastav:

Passiflora incarnata, suvi ekstrakt cveta 70 mg

Ekstrakt Pasiflore je dugo poznat po svojoj sposobnosti da opušta i smanjuje napetost. Biohemijska ispitivanja su pokazala da su prirodni flavonoidi ključni aktivni sastojak i da Pasiflora jača efikasnost GABA receptora mozga, koji pomažu opuštanje. Gama-amino-buterna kiselina (GABA) je primarni inhibitorni neurotransmiter u centralnom nervnom sistemu, smanjuje količinu aktivnosti nervnih ćelija – što ima umirujući i opuštajući efekat. U osnovi, cvet Pasiflore ima i svojstva koja sprečavaju razbijanje vitalnih neurotransmitera (dopamin, norepinefrin, serotonin), što povećava njihov nivo u telu i rezultira poboljšanjem raspoloženja i temperamenta.

Chamomilla recutita, suvi ekstrakt cveta 70 mg

Kamilica se koristi kao tradicionalni lek hiljadama godina za smirivanje anksioznosti i umirenje želuca. Kamilica sadrži Apigenin, flavonoid sa anksiolitičkim svojstvima. Kamilica ima i miorelaksantna, anti-inflamantorna i anti-spazmodična svojstva. Zbog ovih svojstava, kamilica pruža olakšanje kod raznih čestih poremećaja kod malih životinja i može se koristiti kao sedativ.

Valeriana officinalis, suvi ekstrak korena 30 mg

Koren Valerijane je najpoznatiji po sedativnim kvalitetima, a koristi se za ublažavanje stresa, nesanice i anksioznosti, za kontrolu napada i podržava opuštanje. Smatra se da svoje dejstvo suvi ekstrakt ovog korena ispoljava preko receprora GABA, koji blokira prenošenje nervnog impulsa između neurona koji podstiče aktivnost, zbog čega ima umirujući efekat.

L – Tryptophan 20 mg

Triptofan je nezamenljiva dijetalna aminokiselina koja podržava modulaciju raspoloženja i ponašanja kod sisara, svojom ulogom u serotonergičkom putu. Kada se višak L – Triptofana unese putem ishrane, a ne koristi u svrhu sinteze proteina, koristi se kao terapeutski dodatak. Primarni je prekursor serotonina, koji ima sedativni efekat, kao što je osetljivost na bol i agresivno ponašanje. Zbog svojih umirujućih sposobnosti koristi se za smanjenje agresije i impulsivnosti kod pasa i mačaka.

Melatonin 1 mg

Melatonin je hormon koji se prirodno nalazi u telu životinja i ljudi. Izlučuje ga epifiza. Kao dodatak u ishrani, može pomoći i nama i našim ljubimcima da se opustimo, desenziramo i zaspimo. Takođe, može pomoći i u određenim zdravstvenim stanjima. Pre uvođenja novih lekova ili dodataka u režim zdravstvene zaštite vašeg ljubimca, uvek je otrebno da razgovarate sa vašim veterinarom.

Magnezijum stearat

Uputstvo za upotrebu:

Za 10 kg TM, preporučuje se davanje 1 kapsule (do 3 puta) dnevno. Ili prema savetu veterinara.

Za oralnu primenu. Calmatonin kapsule možete davati cele ili ih možete otvoriti i umešati u malu količinu hrane. Ovaj dodatak ishrani psima možete davati koliko dugo savetuje veterinar.

r

Čuvati na temperaturi do 25°C. Čuvati van domašaja dece. Samo za upotrebu kod životinja.

Rok trajanja: označen na ambalaži.

Napomena: Samo za upotrebu kod pasa.

Proizvođač: Veterinarstvo d.o.o., Milana Predića 20, 11000 Beograd, Srbija